Samuel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > Czyli przedstawiłeś "jedną wybraną" jako "jedyną". Gratuluję.
>
> Dziękuje.
Cieszy mnie Twoje samozadowolenie. To mi dobrze wróży w tej rozmowie.
Bo jak widzę dalej nie "połapałeś się" jak to jest z tymi kursami:
[
wspinanie.pl]
=================================================
Samuel
Re: Mucha nie siada - zmiany w finansowaniu zwiazkow sportowych
29 sty 2013 - 15:27:15
...Do dzisiaj nie mogę się połapać jak to jest z tymi wszystkimi kursami. Trzeba mieć skałkowy, żeby iść na taternicki? Co daje tak naprawdę taternicki?
=================================================
> > Instruktor zaczyna mieć pojęcie o co chodzi, jak przeszkoli dziesięć grup. Tak mi wychodzi z
> > doświadczenia.
>
> Czyli 10 pierwszych grup na straty? Źle nauczeni. Pozabijają się.
Oczywiście, masz rację.
A Twoje histeryczne wizje potwierdza rzeczywistość, trup ściele się gęsto po kursach u instruktorów PZA.
> > > ... Są wyszkoleni co najmniej tak dobrze jak u instruktora licencjonowanego...
> >
> > Kto tak powiedział?
>
> Ja.
A placet na nieomylność dostałeś razem z aktem urodzenia, prawda?
> ...zauważyłem wyśmiewanie po prostu mnie.
Bo bawią mnie anonimowi eksperci od tak praktycznej działalności, jaką jest wspinanie.
A już zwłaszcza tacy co jeszcze trzy i pół roku temu nie wiedzieli jakie buty kupić, a dziś już mają rewolucyjną wizję zmiany systemu szkolenia wspinaczkowego:
[
wspinanie.pl]
========================================================
16 paź 2010 - 18:06:37
Na co dzień noszę buty 43/42 mam rozmiar chyba 42,5. Znalazłem sobie buty Triop Salsa na lhotse.pl w ładnej przecenie. Na ngt.pl była porada, że 2 numery za małe leżą idealnie. Więc kupiłem 40,5. 1 założenie i paluch boli, 1 wyjście na panel i paluch boli jak na nim staje. Końcówka pięty wbija się mi w ścięgno achillesa. Niby sobie nic nie zdarłem, ale czasem bolało i zaczerwienienie było. Czyżbym dobrał za małe?
========================================================
scandere necesse est