Marheva Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jaka połowa społeczeństwa by nie funkcjonowała
> ?
Oczywiscie, ze funkcjonowalaby. Mniej wiecej tak, jak spoleczenstwa w panstwach, ktore maja rozklad panstwowosci. Srednia zycia ok 40 lat.
> Sorry ale to jest totalna demagogia.
> Przez 10 tysięcy lat nie było emerytur i
> państwowej służby zdrowia i ludzie jakoś
> żyli.
Zyli dotad, do kiedy mieli co do ust wlozyc. Jak nie umieli pracowac, a ktos inny im nie pomogl - to umierali z glodu czy zimna.
> Dwa pokolenia, może 2,5 pokolenia weszły na
> rynek emerytalny i system jest totalnym bankrutem,
Emerytuty obecnego ksztaltu wymyslil Bismarck, wiec bylo to dawniej niz 2,5 pokolenia. I dzialalo rewelacyjnie do czasu, kiedy demografia byla na odpowiednim poziomie. Porozmawiaj sobie z 80cio letnimi Niemcami, czy moze narzekaja na system emerytalny.
> zamiast mgr zarządzania frytkami w McDonaldzie.
Ludzie mieli owczy ped na studia wyzsze, to uczelnie, jak firmy, daly im to klienci wymagali. A ze czesc tych studentow nie myslala, czy po studiach znajda prace - to wsypuja frytki do oleju. Ja do nikogo nie mam pretensji, ze nie przepracowalem nawet jednego dnia w zawodzie. Wiedzialem o tym, idac na studia. Bo mnie to interesowalo.
> Za 1/3 tych podatków można wybudować sieć
> autostrad które stoją po dziś, armię która
> nie dojść że zajmie pół Europy to jeszcze
> dojdzie pod Moskwę, utrzymać w kraju socjalizm i
> jeszcze wygazować miliony ludzi. Gdyby się
> amerykanie nie wkurwili, to rozwalić całą
> europę.
NIE WIESZ O CZYM MOWISZ!
> To nie moja demagogia- to fakt historyczny.
Sprawdz moze dokladnie, kto budowal te autostrady, kto w tym czesie pracowal za frontem, kto byl w tej armii. Sprawdz liczbe ofiar. Jak masz rozum, to zamilkniesz ze wstydu.
Warchol