"Zawody zawodom nie równe. Niektóre ściany same spowodowały, że ludzie olewają regulaminy."
No olewanie regulaminow to taka nowa moda jest. A to sobie wpisze balda ktorego nie zrobilem a to flashyka na wymeczonym po 20 probach slabie itd itp taki trend panuje po prostu. Zaplacilem, wymagam. ". Jak baldy mają być łatwe to mają być łatwe"
To moze kolega nie powinien startowac na zawodach jesli modern routesetting nie odpowiada. Ja przestalem I nie tesknie. Te wszystkie skoki, sciski, starty do gory nogami na rekach, bieganie po scianie itd to jakis zart jest.
"Na baldach eliminacyjnych męczyłem się niesamowicie a w finałach nie zrobiłem żadnego, Dużo mocniejsi nie potrafili ich zrobić bądź mieli ogromne problemy. Byli to oldboye ale wciąż mogę pozazdrościć takiej mocy."
No niektorzy z nich wciaz robia 8c albo 8A ale w parkurze nie sa za dobrzy bo cale zycie trenowali wspinanie.Wiec moze oni tez powinni wystartowac w Relax??
"Możesz robić 8a na linie a na boulderze po klamach w dachu nie dygnąć. Możesz robić 8a na linie nie umiejąc się podciągnąć na drążku!"
Serio?? A ktore to 8a?
"Skoki, paczki,wypory mnóstwo oblakowatych i nietypowych chwytów, koordynacyjne skoki, jakieś inne dziwne bieganie to jest coś czego w skałach nie uświadczycie.Jak tego nie trenuje zginiesz na zawodach"
Trenuj pod zawody nie pod skaly w takim razie .