Otóż 'brzuchaczu' - to Twoje zdanie. Możesz oczywiście je mieć. [Ale nie będę pisał, że 'a właśnie że nie, bo Ty się mijasz z prawdą'...]
Tyle tylko, że jeśli - załóżmy - ktoś upublicznia, zamieszcza na papierze informacje o danym rejonie - to powinien uwzględnić zasady obowiązujące, także zasady takiego umieszczania. Podstawowe.
Na przykład - uszanować i uwzględnić to, jak zwą ten rejon Ci wszyscy, którzy tam jeździli wcześniej.
A ja - też nigdy nie jeździłem na 'swój' Pazurek. Tak mówili o tym rejonie wszyscy. Jednym głosem, to samo, tak samo, nigdy nie inaczej!
I to takich głosów należy słuchać, po pierwsze, i te głosy uszanować! [Dziwię się, że muszę to pisać, ale jednak muszę...]
'Pazurek' - to też rezerwat o tej właśnie nazwie. Na jego terenie - są owszem, Skały Zubowe i kilka innych. Ale ogólnie, cały ten rejon to Pazurek, po prostu!
Cóż: dobrze jest przed przyjęciem danej nazwy - uszanować te istniejące od dekad w środowisku. A pisanie, że to 'od dekad wszyscy jeździli tam na Skały Rabszyńskie' - to już sofistyka, bycie przeciwko - żeby być przeciwko, wyraz chęci postawienia na swoim - żeby to 'swoje' wygrało, nieważne, jak jest... To można by 'przeciągnąć dalej' - i pisać, że "a kiedyś wszyscy jeździli na np. 'skały podkrakowskie', albo. 'na jurajskie'"...]
[Jedni ludzie zachowują się tak - a inni inaczej. W tym przypadku - choć to tak bliskie sercu - nie chce mi się już dalej tego ciągnąć. Za dużo jest ważniejszych spraw na tym świecie...]
Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 2019-04-11 14:20 przez peresada.