> Jestem ciekaw czy Komisja Rewizyjna PZA podejmie wątek braku sprawozdania na stronie PZA,
> jak dotąd nie otrzymałem żadnych wyjaśnień pomimo zadawania pytań na piśmie.
Być może nie jest rolą zarządu prowadzenie spraw związku albo nie tak łatwo znaleźć adwokata, który będzie pełnił jednocześnie rolę sekretarza i pełnomocnika, a być może po prostu wnioski należy składać za pośrednictwem Sądu Koleżeńskiego.
Uważamy, że działania polegające na zasypywaniu Związku i innych organizacjami zapytaniami nie mają na celu poprawy transparentności, a jedynie próbę sparaliżowania działalności instytucji.
Zarząd Polskiego Związku Alpinizmu
Absolutorium absurdu.
> Przez rok, wielokrotnie, dopominałem się pisemnie aby Zarząd PZA opublikował sprawozdanie z WZD
> odbytego w maju 2023.
W ramach skracania dystansu Władzy do opłacających składki postuluję, aby posiedzenia WZD były transmitowane w dowolnym serwisie streamingowym, skoro udzielenie informacji w tym również informacji publicznej przerasta możliwości organizacyjne zarządu.
Uprzejmie proszę o publikację sprawozdania finansowego dotyczącego zimowej wyprawy na K2 oraz sprawozdania z realizacji programu Bezpieczna Jura, stanowiących informację publiczną.