Przepraszam, teraz dopiero się połapałem, że to kampania wyborcza pani Kasi. Najmłodsza kandydatka na Sejm RP (lat 21), radna miasta Kraków przez dwie kadencje (2010-2014, 2014-2018) z ramienia Platformy Obywatelskiej. Fiasko w wyborach na Sejmu RP w 2016r. oraz fiasko w wyborach samorządowych w 2018r. Ponownie kandyduje w 2024r. Aktywność zawodowa pani Kasi [
www.bip.krakow.pl]
Będzie to Centrum Przygotowań Olimpijskich – deklaruje Katarzyna Pabian, która od lat wspiera działania związane z uprawianiem wspinaczki sportowej w mieście. We wtorek (19.03) odbyło się spotkanie, podczas którego wszystkie zainteresowane strony dały zielone światło dla tego projektu.
Pani Kasia deklaruje i daje zielone światło :)
Będąc przez osiem lat radną (2010-2018) mam poczucie, że zrobiła wiele, by podnieść jakość i komfort życia krakowian.
[
krakow.naszemiasto.pl] [
www.bip.krakow.pl]
Pracowała w komisjach RMK:
- Sportu i Kultury Fizycznej - odwołana ze składu komisji [
www.bip.krakow.pl]
- Mienia i Rozwoju Gospodarczego
- Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska
- Kultury i Ochrony Zabytków
- Ekologii i Ochrony Powietrza - Wiceprzewodnicząca komisji :D
Pani Kasia wykształceniem i doświadczeniem zawodowym się nie chwali za to udało się jej złożyć oświadczenie majątkowe na 2 miesiące przed końcem kadencji [
www.bip.krakow.pl] Dieta radnej Katarzyny Pabian (22 927,12 zł) znacznie przekroczyłam dochód z tytułu umowy o pracę w charakterze menedżera zakładu kosmetycznego pani Beaty Pabian (14 210 zł).
Kraków posiada 43 radnych ich dieta wynosi ponad 4 tys. zł brutto, w budżecie miasta na ten cel należy zabezpieczyć ~2,2 mln zł rocznie. Powszechnym jest, że radni rezygnują z pobierania diety. Po dwóch kadencjach pani Kasi oraz pozostałych ten obiekt już dawno by powstał.
Wybory tuż, tuż. Mysza, Sprocket pomożecie?
Tekst
nie sponsorowany przez Komitet Wyborczy Platformy Obywatelskiej.