> pzdr
> jodlosz
Moim prywatnym zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie zgłoszenie się do instruktora PZA lub innego z prośbą o zaznaczenie w przewodniku wspinaczkowym dróg na własnej asekuracji których to poszukujesz. W internecie można odnaleźć wiele informacji nieprawdziwych lub niepełnych. W ostateczności, bo zajmują się innymi kwestiami możesz napisać zapytanie na adres e-mail
kswsiw@pza.org.pl. Odpowiedź na pewno będzie profesjonalna, a być może zaowocuje publikacją dla szerszego grona listy dróg pokursowych na własnej asekuracji. Zachęcam również do zapoznania się z ofertą KW, które to zrzeszają osoby o podobnych zainteresowaniach. Poza dodatkową wiedzą, szkoleniami znajdziesz również partnera do wspinaczki. Gorąco zachęcam do rozwoju kompetencji w zakresie wspinaczki na własnej asekuracji, które to najszybciej przybliżą do taternictwa i wspinaczki wysokogórskiej. Jeśli uzyskane informacje okazały się cenne zachęcam do aktywnego zaangażowania w działalność KW lub choć drobnego wsparcia Fundacji Wspierania Alpinizmu Polskiego im. Jerzego Kukuczki w formie 1,5% podatku. Moja wypowiedź poza prywatnym zdaniem zawiera również reklamę PZA, KW oraz wspomnianej fundacji. Oczywiście istnieje wiele dróg do tego samego celu, ja zaproponowałem jedną z wielu. Pozdrawiam i życzę sukcesów!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2024-02-12 15:43 przez Troskliwy_Miś2.