brzuchacz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Misza, jeżeli już mnie cytujesz, to musisz
> porządnie ponumerować swoją wypowiedź, bo nie
> można się połapać...
to czytaj ze zrozumieniem - nie obrażaj się, bo to twój modus argumentacji. Masz rosnący ciąg 1,3,4. Co budzi wątpliwość? W czym się nie możesz połapać?
brzuchacz Napisał(a):
> O Kurcie nie odpisałem,
> bowiem nigdy nie twierdziłem, że on zdefiniował
> styl z wieszanie. W tekście stoi jak byk:
> "Kiedyś
> Od Kurta i poprzednich pokoleń otrzymaliśmy w
> spadku następujące style". Też od poprzednich
> pokoleń, prawda?
- "no właśnie od Kurta i poprzednich pokoleń ...." - iunctum (koniunkcja!), czyli musisz wykazać także, że Kurt tak twierdzi (pisz ze zrozumieniem - nie obrażaj się bo to twój modus argumentacji).
brzuchacz Napisał(a):
>To jest ciągłość tradycji, która nie musi być wcale materialna i na piśmie, to nie są żadne paragrafy. Czy wg Ciebie PP nie ma racji bytu?<
tylko, że ona jest także na piśmie i mogłeś sobie zadać trochę trudu jak piszesz o historii. Tu masz początek: Fränkischer Bergsteiger Bote 1984, s. 48
brzuchacz Napisał(a):
> Nigdy też nie dzieliłem ludzi na popeliniarzy, jak Ty.<
kolego w to mnie nie wrabiaj, nie ładnie! to twój podział i to twoja siatka stylów stygamtyzują .... jak na tobie psy w skałach wieszają np. za złośliwe obicie, to cię usprawiedliwiam, ale za popeliniarzy całkiem szczerze tracę do ciebie szacunek.
A skąd wnoszę, że POP oznacza popeliniarz,
1/ bo wystarczająco się długo z tobą wspinałem
2/ POP jako popkultura - będzie ciężko uzasadnić, bo pierwszą bezpieczną używają także na najtrudniejszych drogach zawodowcy oraz wyczynowcy i z tej elity idzie przykład do mas a nie odwrotnie
3/ i także nie wierzę ci, że nie chodzi o popeliniarzy, bo wystarczyło napisać, że przejścia niespełniające warunków RP albo PP nie są przejściami RP albo PP i sprawę zakończyć, ale wolałeś kopać po kostkach nowym stylem.
To jak pierwsza bezpieczna u Ondry to PP, czy POP?
brzuchacz Napisał(a):
<Mógłbym rozszerzyć swoją wypowiedź o przykłady, ale źle mi się z Tobą rozmawia...<
To dyskutuj tylko z tymi, z którymi ci się dobrze rozmawia.
Mischa
Michał Brożyna