nie da się nie wydac pieniędzy.
warto zdiagnozować się o kogoś dobrego (w przypadku USG w Krakowie dr Kowalska). żeby zaoszczędzić na jednej wizycie, od razu idziemy na USG, bo lekarz i tak nas tam wyśle.
wizyta daje nam coś więcej niż tylko diagnoza, przede wszystkim dowiadujemy się nie tylko co robić, ale i gdzie i u kogo. Zyskujemy dostęp do sieci:) Zakładam w dobrej wierze, że lekarze nie polecają nam shitu, tylko raczej innych dobrych lekarzy, co najwyżej możemy potem zrobić samodzielny research.
Ja dostałem od dr Kowalskiej namiar na rezonans w Piekarach Śląskich (jeżeli w ten sposób musisz diagnozować, to zdecydowanie dobre miejsce). Nastepnie dostałem namiary na czterech chirurgów, z których wybrałem sobie jednego. za wczesnie jeszcze pisać czy wszystko ok, ale załóżmy że tak.
Wąskie gardło i dosc istotny temat to rehabilitacja. Nie trafiłem do polecanego Piechowicza, ale za to kilka razy byłem goscem Artromedu na Wiśle, którą to placówkę z czystym sumieniem polecam. Nie wiem jakie sa ceny gdzie indziej ale 50-85zł w zalezności od wariantu to nie jest raczej dużo. W tym momencie jestem w trakcie mozolnej rehabilitacji własnie z NFZ w KCR na Modrzewiowej i różnica jest kolosalna.
Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami zapraszam na priv